Amerika

Yosemite National Park

Yosemite waterval

Yosemite staat bekend om zijn groene vallei met grote granieten rotsen. Toen we Yosemite National Park inreden, waande ik me al direct in een soort sprookje. Nog niet eerder had ik zoiets moois gezien. Ook tijdens de rit door het park heen bleef ik me verbazen over de schoonheid van dit park. Ruig gebergte, speelse watervallen, mist die rond de bergen blijft zweven en hertjes die je komen begroeten.

We betraden het park aan de westzijde en namen de Northside en Southside drive. Een prachtige route waar je bekende plekken tegen komt als El Capitan, de Cathedral Rocks, verschillende watervallen en uiteraard de bekende Half Dome. Op de weg kun je gemakkelijk bij al deze mooie punten stoppen om wat rond te wandelen en foto’s te maken.

Yosemite hertje in gras

De donkere kant van Yosemite

Halverwege de route veranderde het weer binnen vijf minuten van zonnig naar bijna zwarte luchten. Jammer, maar eigenlijk ook wel heel bijzonder, want het liet een grimmige sfeer achter (ook leuk voor de foto’s). Bij zwarte luchten hoort echter ook een flinke regenbui en die kwam. En flink ook. We besloten dat het een mooi moment was voor een lunchpauze.

Yosemiite waterval

Mirror Lake

Eenmaal weer droog reden we richting Mirror Lake. De wandeling er naartoe duurt ongeveer een half uur en is dus goed te doen.
Aangekomen bij het befaamde meer was het een flinke deceptie. Nauwelijks weerspiegeling van een berg in het water (en daar zou het, mag ik de naam geloven, toch een soort van om gaan), een niet al te bijzondere locatie en het was nog steeds bewolkt (oké, daar kan niemand echt iets aan doen, maar toch). Al mopperend maakte ik toch nog maar wat foto’s, want je hebt ten slotte niet voor niets dat stuk gelopen. Tot mijn vriend er op stond dat we nog even het pad verder zouden vervolgen. Oké, maar niet verder dan het volgende bochtje! Tja en dan blijkt dat je een half uur bij het verkeerde meertje hebt staan mopperen. Oeps!
Eenmaal dus bij het juiste meer aangekomen snap je wel waarom het Mirror Lake heet. Eerlijk gezegd nog steeds niet meer dan een plasje water, maar wel één met een mooie weerspiegeling.
Vanwege de warmte van de zomer was er niet veel meer over van het meer, ten opzichte van de koudere jaargetijden.

Mirror lake

Mist

Op de terugweg van de wandeling kwam de zon weer langzaam te voorschijn. Met het park nog nat van de regen, zorgde de weerkaatsing van de zonnestralen voor prachtige mistige uitzichten. En dit werd door mij dan ook per direct uitgeroepen tot de mooiste plek van het park. Wauw!!

Yosemite mist Yosemite waterval

Tunnel View

Op de terugweg reden we langs Tunnel View. Een prachtig uitzichtpunt, waarbij je uitkijkt op de vallei, met onder andere El Capitan en in de verte de Half Dome. Aan de rechterkant zie je nog waar de waterval doorgaans stroomt, deze was er op dat moment echter niet vanwege de droogte. Ik snap wel waarom dit een van de meest gefotografeerde punten van het park is.

Yosemite Tunnel Vieuw uitzicht

De zonsondergang van Yosemite

We wilden nog naar Glacier Point te rijden. Een mooi uitzichtpunt, waar de Half Dome beter te zien is. Volgens de navigatie zouden we het echter niet meer redden voor zonsondergang, dus besloten we dit niet meer te doen. We reden nog een stukje verder de berg op en pakten daar nog een mooie zonsondergang mee. Langs de bergpassen vervolgden we de weg terug naar het motel.

Yosemite zonsondergang

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Narelle | wegvanhetnoorden.nl
  30/06/2016 at 20:16

  Je hebt prachtige foto’s gemaakt. Jammer van de bui, maar die donkere lucht is wel waanzinnig mooi! Wij vonden Yosemite geweldig!

  • Reply
   Elise
   30/06/2016 at 20:16

   Thanks. Ja wij vonden dit wel een van de mooiste parken die we hebben gezien.

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.