Amerika

Yellowstone National Park

Uizicht berg Yellowstone

Yellowstone is het oudste Nationale Park van de wereld en wordt gezien als één van de mooiste parken van Amerika. Het is 8983 vierkante kilometer groot en de natuur is ongekend. Geisers, warmwaterbronnen, modderpotten, watervallen, een groot meer en oneindig veel groen landschap. Steeds zie je weer iets anders en dat maakt dit park zeer bijzonder. Yellowstone ligt voor het grootste deel in de staat Wyoming en voor een klein deel in de staten Idaho en Montana. Yellowstone ligt op de ondergrondse vulkaan de ‘Yellowstonecaldera’. Ze zeggen dat de vulkaan eens in 600.000 jaar uitbarst. De laatste uitbarsting was ongeveer 640.000 jaar geleden. Wanneer de vulkaan tot uitbarsting komt zou er wel eens een nieuwe ijstijd kunnen ontstaan. Fijn idee, niet?

Geiser in Yellowstone

Twee dagen Yellowstone

Veel mensen slaan Yellowstone over wanneer zij een rondreis maken in West-Amerika. Het ligt net wat uit de richting, maar geloof me; het is de moeite waard om er wat verder voor te rijden. Bovendien is er in de omgeving van Yellowstone ook zoveel moois te zien, dus je kan je daar prima vermaken tijdens een rondrit. Wij bezochten het park twee dagen, wat zoals eigenlijk bij al onze bezoeken aan parken, natuurlijk veel te kort was. Toch kun je in die twee dagen mooie routes rijden waarbij je veel afwisselende schoonheden van het park ziet.

We reden het park binnen via de ‘West Entrance’. Hier vandaan reden we direct een stuk naar het noorden en bezochten Norris Geyser Basin en Mammoth Hot Springs met zijn kalkstenen terrassen .

Mammoth kalkstenen

Helder blauw

Geiser

van geisers naar groene landschappen

We vervolgden onze weg richting de oostkant en weer naar beneden. Hier zie je hoe divers het park is. De uitzichten veranderden van geisers naar groene landschappen en vergezichten. Uiteindelijk kwamen we uit bij de Grand Canyon van Yellowstone met de Lower en Upper Falls. Ik kan je zeker aanraden hier wat rond te wandelen. Wij wandelden naar de Lower Fall, waarbij we bovenaan de waterval uitkwamen. Met een noodgang zie je grote hoeveelheden water naar beneden storten. Machtig om te zien. Wanneer je wat verder doorrijdt, kun je de waterval vanaf de andere kant zien.

Lower Fall in Yellowstone uitzichtpunt Rivier in YEllowstone

Grand Prismatic Spring

De volgende dag kwamen we wederom aan via de ‘West Entrance’. Dit maal reden we richting het zuiden. We bezochten de Grand Prismatic Spring, misschien wel de meest gefotografeerde hotspot van Yellowstone. Een bron met prachtige kleuren van geel, oranje en rood, waarbij je je ogen uitkijkt.

Grand Prismatic spring vanaf zijkant

Romantiek bij Old Faithful

Nog zo’n bekende hotspot is de ‘Old Faithful’ geiser. Dit is van de vele geisers in Yellowstone, de meest actieve. Iedere 60 tot 90 minuten komt deze geiser in actie. Toen wij aankwamen was het ‘feest’ net klaar, maar we besloten de mooiste plek op te zoeken en te wachten. Links van ons vertelde een oudere, Amerikaanse vrouw dat zij twintig jaar eerder op dezelfde plek zat en ze kon niet wachten dit nog een keer mee te mogen maken. De spanning van de vrouw was duidelijk van haar gezicht af te lezen. Rechts van ons zat een jong stel, waarbij de jongen wat zenuwachtig om zich heen keek. Toen de geiser tot uitbarsting kwam zag ik de jongen op zijn knieën gaan  met een ring in zijn hand. Het meisje slaakte een kreet van geluk.
Het gezicht van de oude vrouw links van ons veranderde bij het zien van de uitbarsting in een grote grijns. Hier had ze lang op gewacht.
Een bijzondere plek, zoveel was wel zeker. De volle 90 minuten heeft het geduurd, maar het was de moeite van het wachten waard.

Old Faithfull tot uitbarsting

Langs het meer van Yellowstone reden we uiteindelijk via de ‘East Entrance’ Yellowstone weer uit en sloten we de twee prachtige dagen daarmee officieel af.

Het meer van Yellowstone Prachtige zonsondergang in Yellowstone

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Rowan
  09/10/2016 at 20:16

  Ik vind Yellowstone echt heel bijzonder en het staat heel hoog op mijn bucketlist. Wij hebben dit park inderdaad niet bezocht omdat het te ver uit de route lag, toch wel jammer! Je hebt prachtige foto’s gemaakt!

  • Reply
   Elise
   10/10/2016 at 20:16

   Dank je wel Rowan. Mooie reden om terug te keren toch? 😉

 • Reply
  Narelle | wegvanhetnoorden.nl
  10/10/2016 at 20:16

  Yellowstone lijkt me zo’n bijzonder park! Je hebt prachtige foto’s gemaakt!

  • Reply
   Elise
   10/10/2016 at 20:16

   Dank je wel. Het is zeker mooi daar. Misschien een optie voor jullie volgende tour door Amerika? 😉

 • Reply
  Linda | travellersoftheworld
  04/01/2017 at 20:16

  Dit stukje van Amerika staat heel hoog op mijn bucketlist 🙂 als wij beide klaar zijn met studeren willen we graag lang op reis en een roadtrip door Amerika is kandidaat. De natuur lijkt me zo mooi en jij laat precies zien waarom ik heel graag naar Yellowstone wil

  • Reply
   Elise
   06/01/2017 at 20:16

   Leuk! Dank je wel. Ik kan het je uiteraard zeker aanraden. Amerika is een heerlijk land om een roadtrip te maken. Zoveel afwisseling maakt het daar erg leuk. In ieder geval alvast veel plezier met de voorpret van de voorbereidingen 🙂

 • Reply
  Wyoming – Inspi-red.nl
  03/03/2019 at 20:16

  […] schreef ik al over Yellowstone en later zullen er nog meer blogs verschijnen over verschillende delen van de staat, maar voor nu […]

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.