Amerika

Wyoming

Bighorn landschap

Qua landschappen heeft Wyoming zonder twijfel het meest indruk op mij gemaakt tijdens onze reis door Amerika. Wanneer je door deze staat rijdt, word je steeds weer verrast door de diversiteit van het landschap. Ver-gestrekt groen, idyllische stukken land, maar ruig en machtig is het landschap ook vooral.

Oorspronkelijk was dit het gebied van de indianen, maar daarna was het lang in handen van de Fransen. In 1803 werd het door de Verenigde Staten verworven.

Wyoming wordt voor een groot deel gekruist door de Rocky Mountains. Het kent vele bezienswaardigheden als Bighorn National Forest, Grand Teton National Park en, de bekendste, Yellowsone National Park. Ook leuke plaatsen als Jackson, Cody, Sheridan en Cheyenne, de hoofdstad van Wyoming, zijn het bezoeken waard.

Eerder schreef ik al over Yellowstone en later zullen er nog meer blogs verschijnen over verschillende delen van de staat, maar voor nu wil ik beginnen met een sfeerimpressie. Hierdoor zul je zeker overwegen naar Wyoming te gaan wanneer je een roadtrip naar Amerika in gedachten hebt.

Bord welcome to Wyoming
Wyoming landschap met koeien
Bighorn landschap
Vergezicht Cody Wyoming
apparaat voor landbewerking Wyoming
Rij van brievenbussen in Wyoming, Cody
Prachtige zonsondergang in Yellowstone
Lower Fall in Yellowstone uitzichtpunt
Geiser in Yellowstone
Het meer van Yellowstone
Uizicht berg Yellowstone
Movie bij Jackson

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.