Duitsland

Winterberg

Mist in Winterberg

Winterberg, gelegen in Duitsland, heeft al enige tijd zijn stoffige imago achter zich gelaten.
Tegenwoordig is het een hippe locatie voor een korte ski trip. En terecht, het is goed aan te rijden (vanaf Utrecht zo’n 3 uur) en het biedt ruime faciliteiten voor wintersport.
Winterberg kent zo’n 27 kilometer aan pistes. De afdalingen zijn niet zeer lang, maar genoeg voor veel plezier. Tevens zijn er genoeg mogelijkheden voor ander sneeuwpret als langlaufen, bobsleeën en wandelen. Het Er zijn eet en drink gelegenheden voor alle prijsklassen en mogelijkheden voor een gezellige après-ski.

Uiticht in Winterberg

Afgelopen weekend was het  voor mijn vriend en mij eindelijk zover om de omgeving van Winterberg te gaan verkennen. We hebben een hotel geboekt zo’n 15 kilometer verderop. Bij aankomst, ondanks de voorspellingen, niets te zien wat op sneeuw leek. Toch wel een klein beetje teleurgesteld, want we zouden het moeten doen met het werk van de sneeuwkanonnen. Doordat we even in de file hebben gestaan kwamen we laat in de middag aan en besloten voor die dag slechts de directe omgeving te verkennen en op zoek te gaan naar een plek om te eten.
De volgende dag vroeg op weg naar Winterberg.

Uitzicht geheuvelte

Winterwonderland

Het is bijzonder om te zien hoe in een kleine 15 kilometer het weer totaal kan omslaan. Ja, we zagen nu toch echt wel sneeuw! In Winterberg had het wel degelijk eerder gesneeuwd en dat deed het nu weer. Dit beloofde veel goeds.
Nu moet ik ook maar gelijk toegeven dat wij dus niet van die ski types zijn. We hebben het allebei nog nooit gedaan en het trekt ons ook niet direct. Wel zijn we dol op sneeuw en dus  hebben we een grote wandeling gemaakt door het winterwonderland. Winterberg is oprecht heel mooi. De berg ‘Kahler Asten’ biedt een prachtige omgeving om te wandelen. Ik kon met name mijn lol op met de fotocamera. Zo vaak fotografeer ik niet in de sneeuw, dus het was weer even oefenen.

Besneeuwd pad in Winterberg Rij bomen met sneeuw

Een man en zijn auto

Ook dag twee weer de berg op gegaan en een lange wandeling gemaakt. Op de terugweg aan het eind van de dag nog wat rond gereden (geef een man een auto, een handrem en veel sneeuw en hij heeft de beste tijd van zijn leven. Geef mij daarentegen een gordel, een houvast en een hoop geduld en ik doe net of ik het ook leuk vind…).
Uiteraard hebben we op verschillende pistes een kijkje genomen. En oké, ik had niet gedacht het ooit te zeggen, maar het idee van skiën trok me wel degelijk. Ik heb onwijs hoogtevrees en ben eigenlijk gewoon een ontzettende schijterd, dus of het ooit haalbaar is weet ik niet goed. Maar we hebben met elkaar af gesproken dat het toch eens tijd wordt om een skiles te gaan nemen. Gewoon lekker veilig in een indoor skihal 😉 En wie weet…..staan ook wij volgend jaar op de latten.

Bankje in de sneeuw

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.