Amerika Reizen

San Francisco

De brug van San Francisco

Na de crash van mijn website is online alles verloren gegaan. Gelukkig zijn de verhalen die ik heb geschreven wel bewaard gebleven op mijn pc. Zo nu en dan zal ik weer een eerder verschenen verhaal opnieuw posten, zodat mijn blog weer opnieuw gevuld wordt met dat waar ik eerder ook met liefde aan gewerkt heb. ‘A trip down memory lane’.
Zo ook nu…..

San Francisco de stad van de ‘healthy people’

We landden op San Francisco International Airport en van daaruit zijn we direct door gereden naar ons hotel. Met niet heel veel tijd meer te besteden die dag, zijn we een klein rondje in de buurt gaan lopen om een eerste indruk te krijgen van deze grote stad. En behalve de steile heuvels viel er vooral één ding direct op. San Francisco is de stad van de ‘healthy people’. Ontzettend veel mensen liepen in hun sportkleding. De nieuwste trend leek het wel. Driekwart sportlegging, gympen en een strak shirt er boven. Iedereen liep er hetzelfde bij. Net nu ik dacht dat overgewicht in dit land geen uitzondering was. Niet in San Francisco dus. Niet dat ze de genoemde kleding alleen droegen tijdens het sporten, nee, gewoon als de kleding van de dag. Heel grappig. We besloten dan ook, om ons maar gelijk aan te passen, naar een zogenaamde whole food store te gaan, waar alleen super ‘healthy food’ werd verkocht. Nog een ontdekking. Gezond eten is er super duur. Nederland blijkt zo slecht nog niet. Hoe dan ook, ik dwaal af.

San Francisco uiticht op zee Winkelstraat San Francisco

Hop-on-hop-off

Onze eerste echte dag besloten we heel toeristisch met de hop-on-hop-off bus te gaan. We wilden namelijk heel de stad zien en hadden maar één echte hele dag. Mensen, neem a.u.b. dit van mij aan. San Francisco in één dag willen zien is niet te doen, boek wat meer dagen in deze stad.
De bus, met enthousiast sprekende gids, nam ons mee naar vrijwel alle bekende hotspots. De Golden Gate Bridge (there she is), pier 39 (met de niet zo fijn ruikende, maar schattige zeeleeuwen), Chinatown, Coit tower, Alcatraz en ga zo maar even door. Zo nu en dan stapten we uit om wat rond te lopen en ons te verwonderen over de diversiteit van de stad.

De brug van San Francisco San Francisco pier 39

De dag dat ik verliefd werd

Moe, maar voldaan stapten we bijtijds ons bed weer in. De volgende dag, voordat we San Francisco weer zouden verlaten, reden we zelf nog een rondje door de stad. We hadden de Painted Ladies nog niet gezien en dat was natuurlijk uit den boze.
Dit was de dag (ochtend eigenlijk) dat ik verliefd werd op de stad. We reden door prachtige wijken met mooie huizen en fantastische uitzichten. Het weer was precies goed. En ondanks dat de gekleurde dames wat kleiner waren dan ik in mijn hoofd had, was het perfect. De heuvel waar we, liggend in het gras, tot rust kwamen, had uitzicht op de Painted Ladies met daarachter de skyline van de stad. Al met al bleek San Francisco een heerlijke stad te zijn, die meer dan het bezoeken waard is.

San Francisco Elise op voorgrond San Francisco uitzicht Painted ladies en stad

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  ivonne
  20/07/2016 at 20:16

  Wow, wat is dat balen zeg als je site crashed, echt my worst nightmare waarvan ik echt hoop dat het nooit gaat gebeuren. Dapper dat je je ervweer opnieuw opstort.
  Wij waren een paar weken geleden in San Francisco en vonden het een heerlijke stad. Jammergenoeg was er een event zodat de hotelprijzen de pan uitrezen en er bijna niets te boeken was. We zij na 2 nachten weer verdergegaan, maar komen zeker nog een keer terug.

  • Reply
   Elise
   26/07/2016 at 20:16

   Ja dat was zeker balen. Maar goed, nieuwe kansen denk ik dan maar.
   Leuk dat je ook in San Francisco bent geweest. Volgende keer wil ik ook langer blijven hoor. Leuke stad. Je hebt volgens mij een groot deel van dezelfde route gedaan als ik het zo zie. Leuk!

 • Reply
  Marlies
  02/11/2016 at 20:16

  Dat is balen van je site! Gelukkig had je nog je verhalen op je PC staan.
  Misschien moet ik dit ook maar voor de zekerheid gaan doen!

  Maar San Francisco wil ik al bezoeken sinds ik Full House op TV heb gezien! En je blog beaamd het maar weer dat ik SF zeker moet bezoeken!

  • Reply
   Elise
   05/11/2016 at 20:16

   Oef, ja back-up van de back-up, heel verstandig haha.
   Als je de kans hebt zeker gaan zou ik zeggen 😉

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.