Nederland

Op tour door Nederland: Westerschouwen

Zon door de bomen

Het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland is de plek waar veel van mijn jeugdherinneringen liggen. Regelmatig namen mijn ouders ons (mijn broer, zus en ik) mee naar Burgh-Haamstede, Zierikzee, het strand of het bos, om maar een paar voorbeelden te noemen. Vele vakanties en dagjes uit werden hier doorgebracht. Nog steeds als ik door Zeeland rijd, voelt dat een beetje als vakantie. Misschien zijn het wel precies die jeugdherinneringen, waardoor ik jaren later vast ben blijven plakken aan een Zeeuw. Maar goed, ik dwaal af ;-).

Bomen van Westerschouwen Duinen in Zeeland

Jeugdherinneringen

Vorige week besloot ik dat het tijd werd om naar het bos te gaan om jeugdherinnering op te halen. Als klein meisje rende ik samen met mijn broer en zus door het duinlandschap van dit bosrijke gebied, beter bekend als Westerschouwen.

Elise in het bos Duinen in Zeeland Boom met gele bladeren

Wat is er te doen?

Bij het plaatsje Westenschouwen ligt boswachterij Westerschouwen, het grootste bos van Zeeland. In de jaren ’20 van de vorige eeuw werden de eerste bomen geplant. Pas in de jaren ‘70 is het planten van bomen verder uitgebreid, tot een waar bos. Het gebied kent 330 hectare grond en biedt tal van recreatiemogelijkheden: een klimbos, een uitkijktoren, fietsmogelijkheden en een mountainbikeparcours, om maar een paar voorbeelden te noemen.
Er zijn ook meerdere wandelroutes met verschillende afstanden.

De duinen van Westerschouwen
Mijn vriend en ik besloten een wandeling te maken en kozen voor een route van 7 kilometer. Op het gemakje struinden wij door het bos en mede door het mooie weer was het een heerlijke dag.

Bospad van Westerschouwen
Ook wanneer je geen jeugdherinneringen aan dit gebied hebt, kan ik je aanraden om het gebied eens te bezoeken. Combineer het bos bijvoorbeeld met een strandwandeling. Bezoek Burgh-Haamstede of rijd een stukje over het prachtige eiland. Het is er heerlijk.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Rowan
    01/11/2016 at 20:16

    Wat een fijn uitstapje! Heerlijk! Ik herken dat gevoel wel. Voor mij voelt Schiermonnikoog als een tweede thuis.

    • Reply
      Elise
      04/11/2016 at 20:16

      Leuk, ja grappig is dat he? Jeugdherinneringen zijn fijn om soms naar terug te keren.

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.