Amerika

Las Vegas: 7 bezienswaardigheden die je niet mag missen

Las Vegas sign in de avond

Toegegeven, dacht ik dat Las Vegas een stad was waar ik niet veel aan zou vinden.
Het lag echter goed op de route van onze roadtrip en we konden wel even wat rust en luxe gebruiken. We besloten twee nachten te boeken. De hotels zijn luxe en goed betaalbaar, dus ach, waarom ook niet toch? Twee nachten werden er al snel drie, want wat bleek geheel tegen de verwachtingen in een ontzettend gave stad te zijn. En zeg ik stad, dan bedoel ik eigenlijk de strip, want heel gek veel meer dan die ene straat hebben we niet gezien. En zelfs voor die ene straat bleek twee hele dagen natuurlijk veel te kort, want je kijkt er je ogen uit. The Strip is ontzettend over the top van gekheid en waanzin, maar dat maakt het juist zo leuk.
Ik geef je mijn top 7 van bezienswaardigheden. Cliché bezienswaardigheden kan ik je gelijk verklappen, maar soms is er niets zo leuk als zien waar een stad nu zo bekend om is. En al deze tips zijn gewoon te vinden in die ene straat.

 1. Bellagio Hotel

Dit hotel heeft het één van de grootste casino’s van de Strip, maar staat vooral bekend om zijn mooie fonteinen. Met name in de avond kun je genieten van deze fonteinshow met muziek en licht.Vooraanzicht Bellagio hotel

 1. Stratosphere Tower

Het hotel waar wij hebben geslapen. En wat een mazzel; onbeperkt toegang tot de toren.
Je hebt hier een prachtig uitzicht over de stad en vooral de Strip, want de Stratosphere Tower bevindt zich praktisch aan het uiteinde van de Strip. Bovenop de Tower bevinden zich drie attracties voor de waaghalzen onder ons. Is boven de afgrond ronddraaien in een soort octopus je nog niet wild genoeg, dan kun je ook vanaf 263 meter hoogte naar beneden bungeejumpen. Het is niet bepaald goedkoop, maar wanneer maak je zoiets mee?
Mij niet gezien trouwens, al gaven ze me geld toe.
Tratosphere Tower van onderaf

 1. Hotel New York New York

Mijn liefde voor New York is groot. Zelfs bij de aanblik van dit leuke hotel, met enkele bekende wolkenkrabbers (uiteraard in kleiner formaat) van de stad samengevoegd, raak ik weer een beetje verliefd. Alleen al in het hotel zelf kun je uren vertoeven.
Pak ook hier even een achtbaan mee, waarmee je langs de gebouwen van de stad dendert.vooraanzicht hotel New York New York in Vegas

 1. Las Vegas Sign

Wie kent het bord niet? Nu dacht ik dat het bord vele malen groter was, maar in feite is het maar een klein ding. Desalniettemin móet je dit natuurlijk gezien hebben. Er staat wel dag en nacht een rij. Even wachten op je beurt voordat je een mooie selfie met het bord kunt maken, dus. Las Vegas sign in de avond

 1. Venetian Hotel

Klein Venetië met zijn gondels. Te leuk om niet even langs te lopen.
Iedereen kent de foto’s of de filmpjes wel van dit stuk van Las Vegas. Gondel bij het Venetian hotel.

 1. Hardrock Cafe

Een perfecte stop voor een lunch. Terwijl je onder het genot van live muziek van je (oversized) hamburger geniet, heb je op het terras uitzicht op de strip.
Het uitzicht, maar zeker ook de hamburgers zijn de moeite waard.Uitzicht op Hardrock cafe Vegas

 1. Paris Hotel

Een stukje Parijs in Amerika. Het is gewoon leuk om de Eiffeltoren te zien, waar deze zich dan ook bevindt, niet?De eifel toren in LAs Vegas

 

Wat vond jij van Las Vegas, en welke bezienswaardigheid zou jij nog aan dit lijstje toe willen voegen?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  ivonne
  02/09/2017 at 20:16

  Ik vond Vegas geweldig. Zou er nog het Neon Museum en de Freemont Experience aan toe willen voegen. Niet op de strip, maar beiden echt de moeite waard!

  • Reply
   Elise
   03/09/2017 at 20:16

   Oke dat ken ik beide niet. Ik ga het eens opzoeken. Bedankt voor de tips.

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.