Belgie

Kerst in Gent

Uitzicht over Gent in de avond

Als je één stad op je wensenlijstje moet hebben staan is het wel Gent. Het is goed aan te rijden en je bevindt je toch even in een andere wereld. Je hebt het gevoel echt weg te zijn. Gent heeft iets…het is mooi, warm en authentiek.

Kerk in Gent

“Gent, ja volgens mij was dat wel aardig”

Twee jaar geleden ben ik ‘per ongeluk’ in Gent beland. Samen met mijn vriend ben ik toen naar de kerstmarkt van Brugge geweest. Brugge, zeker een mooie stad, maar het was zo ongelooflijk druk dat we daar gewoon even onze ‘weg’ niet konden vinden. Enigszins gefrustreerd zijn we weg gegaan. Gefrustreerd vanwege de drukte, maar vooral omdat we niet konden zien wat de stad wel waard was (Brugge staat dus nog op de lijst om op een rustiger moment terug te zien). Op de terugweg zagen we op de verkeersborden Gent voorbij komen. “Gent, ja volgens mij was dat wel aardig ook. Had ik niet eens gehoord dat het daar mooi was?” Te hongerig om terug naar Nederland te rijden, besloten we dan daar op zoek te gaan naar een restaurant. En goh, wat was dat een goede beslissing zeg. Als we toen hadden geweten dat Gent zo mooi zou zijn, zouden we daar minstens een dag naar toe zijn geweest.  En hoppa, daar was het goede voornemen voor het jaar daarop 😉
Ook al heeft het uiteindelijk precies een jaar geduurd, we hebben ons voornemen waar gemaakt. En wel tijdens de kerstmarkt. Twee jaar ben ik verliefd geworden op Gent en vorig jaar is deze liefde weer een beetje gegroeid.

Plein van Gent in de avond Uitzicht over water in Gent

Gent in de avond

Het fijne van Gent is dat het vrij compact is. Alles is vrij dicht bij elkaar. Gent kent een leuk winkelcentrum. En aan het einde van de winkelstraat is al dat moois dicht bij elkaar, wat het een beetje een sprookje maakt. Parkeren doe je daar al voor max 15 euro per dag. Gent is zowel overdag als in de avond erg mooi. Blijf dan ook zeker een hapje eten. Ik kan je zeker aanraden naar Godot te gaan. Een hip en trendy restaurant waar je voor een goede prijs kan eten. Godot zit midden in het centrum, in een schattig zijstraatje. Loop na het eten langs het water terug. Hier tref je enkele gezellige terrassen en in de avond uren is het hier prachtig. Vanaf de St Michielsbrug is wat mij betreft het mooiste stuk van Gent te zien. Vanaf deze brug zie je aan de ene kant kasteel/burcht Gravensteen en aan de andere kant de drie torens van Gent: de Sint Niklaaskerk, het Belfort van Gent en de Sint Baafskathedraal.

Chocoladetaart punt
http://www.godotgent.be/

Uitzicht over water Gent Uitzicht vanaf de brug in Gent

4 Comments

 • Reply
  Ilona
  27/12/2016 at 20:16

  Gave foto’s, Elise. Ik was afgelopen september in Gent; mooie stad. En met kerst in Antwerpen. Hoe gaaf dat Gent ook zo sfeervol is.

  • Reply
   Elise
   28/12/2016 at 20:16

   Leuk, dank je! Antwerpen met kerst lijkt mij ook super leuk! Misschien volgend jaar 😉

 • Reply
  Narelle | wegvanhetnoorden.nl
  27/12/2016 at 20:16

  Jaaa, Gent! Wat leuk dat jullie er rond kerst waren, prachtige stad!

  • Reply
   Elise
   28/12/2016 at 20:16

   Ja gaaf he? Wel echt één van mn favoriete steden.

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.