Lifestyle

Het dertigersdilemma: Zoveel te doen

vrouw met telefoon in haar hand

Terwijl ik de zoveelste poging doe om level 445 van Candycrush te verslaan zing ik mee met de songtekst van ‘zoveel te doen’ De tekst van het liedje is speciaal voor mij gemaakt denk ik. Ook ik heb “zoveel te doen, ik heb nog zoveel te doen…”. Zoveel wensen en ideeën. Zoveel te doen en zo weinig tijd. Al wil ik hiermee niet ontevreden klinken, want het is juist dat ik van zoveel dingen wil en kan genieten. Genieten van de kleine en grote dingen in het leven. Dat is waar het om draait. Ik barst echter soms van de inspiratie die ik voel. Er zijn zoveel dingen die ik leuk vind en zoveel dingen die ik nog zou willen doen, leren en ervaren , dat ik er soms een beetje verlamd van kan raken. De drukte ik mijn hoofd, dat maakt dat het soms op barsten staat. En in plaats van dat ik gewoon eens begin met één van die ideeën of wensen, pak ik vaak mijn telefoon en ga ik Candycrush’en. Even tot rust komen van al die drukte.

Ik wil de hele wereld nog zien

Ken je dat? Dat je zoveel wilt doen en dat je er maar gewoon niet aan toe komt? En als ik er dan wel aan toe kom, kan ik mij nooit focussen op één item. Nee, ik wil Spaans leren, een website opzetten en tegelijk een cursus fotografie volgen. Dat naast mijn fulltime baan, een relatie en zo nu en dan een poging wagen mijn sociale contacten niet te verwaarlozen. Zo kan ik trouwens nog wel even doorgaan. Want het leven is toch veel te leuk om niet al die dingen te doen? Mijn god, ik wil de hele wereld nog zien, leren hoe ik een goede blog schrijf, meer boeken lezen, kinderen krijgen, sporten, gezonder gaan leven, mijn huis netjes houden, lief voor mijn vriend zijn, goed presteren op mijn werk, een eigen bedrijf opzetten….aááááááááhhhhhhh!

Zoveel te doen en maar 24 uur in een dag en 7 dagen in de week. Zoveel wensen, zoveel inspiratie en zoveel mooie dingen die ik nog uit het leven wil halen. De gedachte alleen al maakt me opgetogen, maar tegelijkertijd moe. Ik denk dat ik mijn telefoon maar weer pak. YES, eindelijk, level 446!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Daisy Cools
  12/04/2017 at 20:16

  Leuk stuk. 🙂 NU wissen die CandyCrush-app! Hoewel dat wel zonde is van alle tijd die je er al in hebt zitten. 😉

  • Reply
   Elise
   13/04/2017 at 20:16

   Haha ja dat zou inderdaad zonde zijn. Maar wel beter…..hmmm keuzes 😉

 • Reply
  Bianca
  12/04/2017 at 20:16

  Heel leuk geschreven en heel herkenbaar. Nog zoveel wensen maar de tijd lijkt soms zo hard te gaan ;-).

  • Reply
   Elise
   14/04/2017 at 20:16

   Dank je wel 🙂 Haha ja erg he? De tijd gaat zo snel.

 • Reply
  Rowan
  15/04/2017 at 20:16

  Super goed en leuk geschreven! En echt heel erg herkenbaar! Ik wil ook nog zoveel, daardoor slaat de paniek soms een beetje (of soms heel erg) toe! Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die daar last van heeft.

  • Reply
   Elise
   15/04/2017 at 20:16

   Lief! Dank je wel 🙂
   Ja gek is dat he? Die paniek die je kan voelen, terwijl het juist ook leuk kan zijn haha.

 • Reply
  Yvonne
  25/04/2017 at 20:16

  Haha, leuk geschreven Elise! En ik herken het (als bijna 40-er… oeps) wel… in mijn geval is er nog: kids blij maken bij gekomen op het lijstje en dat valt niet altijd mee. Maar ook hier zeker heel tevreden hoor!! 🙂 We moeten maar zo denken: 1 ding tegelijk. Step by step!

  • Reply
   Elise
   27/04/2017 at 20:16

   Dank je wel Yvonne. Ja met kinderen is dat lijstje nog veel langer 😉 Inderdaad stap voor stap is het beste. En vooral genieten terwijl we het doen.

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.