Amerika

Grand Canyon

Uitzicht bij Grand Canyon South

Route 66

Na nog een  laatste ochtend in Las Vegas door te hebben gebracht, reden we rond het middaguur naar Williams, waar we die nacht zouden slapen. Op de route konden we een stuk van Route 66 rijden (check, ook weer gedaan).  Tevergeefs gehoopt op een wit geverfde 66 op het asfalt (je bent toerist of niet hè) kwamen we na een uur of vier rijden aan op plaats van bestemming.

Avondzon Williams

Williams

Williams is een verassend leuke plaats om een stop te maken. Het heeft wat leuke winkels en een paar restaurants, waar onder andere live muziek wordt gespeeld. Een prima locatie voor als je op zoek bent naar plek om te overnachten.
Op nog anderhalf uur rijden, vertrokken we de volgende dag, vroeg in de ochtend richting Grand Canyon National Park. Op de richting er naar toe verraadde niets dat we al enigszins in de buurt waren van de Grand Canyon. We reden via de South Entrance het park binnen, maar vanaf de parkeerplaats zelf zag ik alleen nog maar een park met wat bomen.  We moesten nog een klein stukje lopen en opeens doemde de Canyon op. Uit het niets, leek het wel. Even een paar keer knipperen met mijn ogen, want plots besefte ik dat ik er echt stond. Ik had er lang naar uitgekeken en wilde dit heel graag zien. Wat was het hier machtig groot, te bizar om goed te beseffen. Prachtig.

Elise bij Grand Canyon
Uitzichtpunt Grand Canyon

De pracht van de Canyon

De Grand Canyon wordt gezien als een van de zeven wereldwonderen van de natuur. En wanneer je aan de rand van de Canyon staat begrijp je ook zeker waarom.  Het park telt 4927 vierkante kilometer en is daarmee immens groot.  De Grand Canyon is op verschillende manieren te bezoeken. Je kunt, zoals de meeste mensen doen, het park met de auto vanaf de zijlijn bewonderen. Er zijn verschillende ingangen, waarvan de South Entrance de meest gekozen toegang blijkt. Je kunt je hier uren vermaken en genieten van de prachtige uitzichten. Ben je sportief ingesteld, dan kun je op een aantal manieren het park verkennen, zoals wandelen. Wanneer je naar het laagst gelegen punt van de Canyon wilt, heb je echter aan één dag niet genoeg.
Verder kun je raften op de Colorado River, die door de Canyon loopt. Supergaaf, maar het schijnt dat de rivier behoorlijk wild kan zijn, dus weet waar je aan begint.
Tot slot kun je een helikoptervlucht boeken. Dit is redelijk prijzig, maar je krijgt er een grandioos uitzicht voor terug. Een ’once in a lifetime experience’.
Wij besloten het park vooral te bewonderen vanuit de auto, waarbij we af en toe uitstapten op daarvoor aangewezen plekken.
Vanuit het zuiden van de Canyon reden we door naar het noordoosten, om het park via Desert View weer te verlaten. Deze kant van het park had duidelijk mijn persoonlijke voorkeur. Je kunt er  rond wandelen om vanaf verschillende kanten de Grand Canyon te bewonderen en je hebt een prachtig uitzicht op de Colorado River.

Grans Canyon en de Colorado river Weids uitzicht Grand Canyon Grand Canyon uitzicht

Horseshoe Bend

Aan het eind van de dag reden we door naar onze volgende stop, de plaats Page. Hier in de buurt ligt Horseshoe Bend. Dit is niet heel bekend  bij veel mensen, maar het is daarom zeker niet minder waard om te bezoeken. Dit is de plek waar de Colorado River een bocht maakt.  Vanaf de parkeerplaats is het nog wel een stuk lopen, maar het uitzicht..! Man, wat was dat gaaf. De foto zegt genoeg.

Uitzicht horseshoebend

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.