Amerika

Fotoblog: Custer State Park

Autoweg in Custer State Park

Custer State Park ligt in het landschap van de Black Hills in South Dakota. Custer State Park is minder bekend bij het grote publiek, maar je mag het eigenlijk niet overslaan. Zeker wanneer je wildlife wil spotten, is dit hèt park om naar toe gaan. Gegarandeerd dat je hier je lol op kan. Custer State Park staat ook wel bekend om het park met de bizons. Deze prachtige grote dieren kom je overal in het park tegen. Soms ontstaan er files doordat de bizons de weg blokkeren.

Grote bizon met vogel op zijn rug

Wildlife in het park

Toen wij het park betraden kwam er een groepje bizons onze auto bekijken. De één snuffelde wat rondom de auto, de ander had de behoefte om de autoband af te likken. Tja, ieder zijn ding. Daar sta je dan, te wachten tot ze klaar zijn.
Naast bizons telt het park een grote hoeveelheid andere dieren. De bekendste zijn de burro’s (ezels), prairiehondjes en herten. Verder heb je er onder andere dikhoornschapen, coyotes, berggeiten en verschillende soorten katachtigen.
Het park is goed te bezichtigen met een auto. Wel zo’n fijn idee met al die bizons, want hoewel ze er leuk uit zien, kunnen ze toch gevaarlijk zijn.

Groep bizons in Custer State Park Prairiehond ruikt aan stukje gras Etende prairiehond Verbaasde blik van Prairiehondje Baby Burro met zijn moeder Kleine Burro in Custer State Park Burro in Custer State Park Cowboys in de vertehert in Custer State Park
Landschap van Custer State ParkBaby Bizon Close-up van Bizon

 


Zoek jij een baan in het buitenland? Kijk dan hier voor leuke vacatures

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.