Spanje

Embassament des Gorg Blau

Kleuren bij Embassament des Gorg Blau

Soms zie je iets wat zo mooi is, dat je letterlijk jezelf even moet knijpen om te weten dat het echt is. Dit effect had Embassament des Gorg Blau op mij. Uit het niets doemde deze mooie plek op.

Oogverblindend mooi

We reden langs vrij oninteressant bebost gebied, toen ik daar op een gegeven moment een wc-hokje spotte. We besloten er een sanitaire stop te maken en daarna van de nood een deugd te maken door een rondje in de, ietwat saaie, omgeving te gaan lopen. Na een tijdje verrees daar plots tussen de bomen door een oogverblindend mooi uitzicht, in de vorm van een schitterend meer. Het overweldigende effect dat dit op ons had, was misschien nog wel groter vanwege het feit dat we dit totaal niet hadden verwacht. Deze plek stond direct bovenaan onze lijst van mooie locaties op Mallorca.

Wolkenpartij bij Embassament des Gorg Blau Meer met stenen bij Embassament des Gorg Blau

Even stil

Embassament des Gorg Blau. Zo mooi, zo puur en zo veel rust dat deze plek uitstraalt.  Zonder verder ook maar iemand anders in de buurt was dit echt even ‘onze’ ontdekking. We hebben minimaal een uur stil gezeten met de voeten in het koude water en hebben vrijwel geen woord tegen elkaar gezegd, om de omgeving goed in ons op te kunnen nemen. Toen heb ik toch maar eens de camera erbij gepakt om de schoonheid van deze locatie vast te leggen op beeld, in plaats van alleen onze herinnering. Al zal de herinnering ook zonder deze beelden blijven bestaan.

Elise bij Embassament des Gorg Blau Achterkant van Embassament des Gorg Blau

Wetenswaardigheid

Embassament des Gorg Blau is een stuwmeer aan de voet van de berg Puig Major. Samen met Embassament de Cúber zorgt Gorg Blau voor de drinkwatervoorziening van de hoofdstad van Mallorca.

Stenen in water bij Embassament des Gorg Blau

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Rowan
  12/02/2017 at 20:16

  Wauw! Wat een prachtig plekje hebben jullie (per ongeluk) ontdekt zeg! Dat zijn van die leuke verrassingen tijdens het reizen!

  • Reply
   Elise
   12/02/2017 at 20:16

   Ja vind ik ook. Dat zijn vaak de plekken die veel indruk achter laten. 🙂

 • Reply
  Elisa | Lies rond de wereld
  12/02/2017 at 20:16

  Ik kende je blog nog niet, maar hij is echt leuk! Dit plekje herken ik van vroeger toen ik in Mallorca op vakantie was. Mooie foto’s!

  • Reply
   Elise
   19/02/2017 at 20:16

   Wat lief en bedankt 😀 Leuk dat je een kijkje komt nemen!
   Oh jij kent het plekje dus? Ik vond het echt prachtig daar, al kwam het misschien omdat we er per ongeluk tegenaan liepen.

 • Reply
  Marlies
  13/02/2017 at 20:16

  Prachtig! Altijd leuk om zo’n dingen onverwachts te ontdekken. Ik zou er ook stil van worden.

  • Reply
   Elise
   13/02/2017 at 20:16

   Thnx! Haha, ja he? Dat zijn toch de cadeautjes van het reizen.

 • Reply
  Stéphanie
  13/02/2017 at 20:16

  Wow, wat een mooi plekje! Ik hoor gewoon de stilte als ik naar deze plaatjes kijk. Zo rustgevend. Geweldig om dit soort pareltjes te ontdekken op reis!

  • Reply
   Elise
   16/02/2017 at 20:16

   Ja inderdaad, je hoort de stilte 🙂 Dat was misschien ook wel een van de redenen dat we het zo mooi vonden.

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.