Amerika

Spanning in Death Valley

Zonsopkomst vanaf Zabriskie Point

Donkere wegen

De zon verdween al achter de bergen toen wij op nog drie uur rijden van Death Valley zaten. Toegegeven dat die dag niet de beste planning tot dusver was, konden we dus niet anders dan de laatste uren in het donker door deze woestijn rijden. En donker is hier dus echt donker! Met geen hand voor ogen reden we op de verlaten wegen. Eerlijk gezegd kneep ik hem behoorlijk. Ik ben overduidelijk minder weggelegd voor avontuur dan ik zou willen. Meneer naast me vond het daarentegen wel prachtig. ‘Een beetje spanning is juist leuk’, hoor ik hem steeds roepen. Intussen schoten er zo’n twintig konijnen (en wel honderd andere niet nader te identificeren beesten) voor onze wielen. Eén konijn heeft het met zekerheid niet gehaald.
We reden langs de prachtigste locaties. Alleen jammer dat we het niet konden zien 😉

uitzicht Death Valley

Na een rit die wel 20 uur leek te duren kwamen we dan toch aan op plek van bestemming. Eenmaal veilig in onze hotelkamer kwam ook ik tot het besef hoe ontzettend gaaf het was dat we midden in Death Valley sliepen. En wat een mazzel we hadden dat er nog één kamer vrij was. We verbleven in Furnace Creek. Dit is een goede stop als je er in de buurt bent om te tanken en een hapje te eten.

Death Valley is het heetste en droogste gebied van Noord Amerika. Je bevind je midden in woestijnlandschappen omringd door bergen. De heetste temperatuur ooit gemeten is 58,3 graden Celsius.

Oude trein in Death Valley

Zabriskie Point

Het gebied kent vele bezienswaardigheden. Wij bezochten er een paar. Om 5.30 uur stonden we op om de zonsopgang te kunnen zien. We zaten op vijf minuten rijden van Zabriskie Point. Dit punt geeft je een prachtig zich op een weelderige duinlandschap. En de zonsopkomst die we zagen was werkelijk prachtig. Magisch, beter gezegd. Als ik de tijd even stil had kunnen zetten was het wel daar op dat moment, net toen de eerste zonnestralen de toppen van de berg raakten. Het is niet goed met woorden te beschrijven hoe mooi het daar was. Het was warm en er was totale stilte. Het is iets dat je niet snel elders zal ervaren. Even wilde ik daar nooit meer weg. Uiteindelijk kwam de zon verder en verder tevoorschijn. Een prachtig spektakel.

Zonsopkomst vanaf Zabriskie Point Zonsopkomst vanaf Zabriskie Point Zonsopkomst vanaf Zabriskie Point

Badwater Basin

Naast Zabriskie Point bezochten we onder andere Badwater Basin, de bekende grote zoutvlakte. Dit punt staat bekend als laagst gelegen gebied van Noord Amerika en ligt 85,5 meter onder zeeniveau. Het laagste punt van Badwater Basin ligt een paar mijl verder verwijderd dan waar je het gebied betreedt.

Zoutvlakte van Badwater Basin in Death Valley Uitzicht vanaf Badwater Basin Death Valley

Artists Drive

Verderop reden we de Artists Drive; een korte, bochtige weg die dwars door een rotsachtig gebied rijdt. Deze rotsen hebben verschillende mooie kleuren.

Daarnaast wilden we nog heel dapper de Golden Canyon Trail lopen, met een lengte van slechts anderhalve kilometer. Na een meter of vijftig hadden we al meer gezweet dan bij een intensieve workout, dus besloten we het daar maar bij te laten.

Artists Drive kleurig uitzicht Death Valley Artists Drive uitzicht in Death Valley Golden Canyon Trail in Death Valley Stopbord met waarschuwing extreme hitte

Niet overslaan dus

Death Valley is zondermeer één van de meest bijzondere plekken die ik ooit heb gezien. De stilte, de droogte, de warmte, allemaal even speciaal. Een omgeving die ruig is en toch rust uitstraalt. Een plek met een duister tintje. Sla het zeker niet over wanneer je deze kant van Amerika bezoekt.

Aan het slot van de dag stond ons nog een mooie rit te wachten. Death Valley achter ons latend, op naar Las Vegas!

lange, stille weg Death Valley

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Thomas
  07/09/2016 at 20:16

  Gaaf!

  • Reply
   Elise
   16/09/2016 at 20:16

   😀

 • Reply
  Narelle | wegvanhetnoorden.nl
  08/09/2016 at 20:16

  Prachtige foto’s heb je gemaakt! En mooi en herkenbaar geschreven, Death Valley is mysterieus. Ik vond Death Valley het mooiste park!

  • Reply
   Elise
   13/09/2016 at 20:16

   Dank je 🙂 Ja vind ik ook hoor. Het meest bijzondere wat ik gezien heb tijdens de reis

 • Reply
  Rowan
  09/09/2016 at 20:16

  Death Valley heeft echt een plekje in mijn hart. Wat een prachtig Nationaal park! Wij hebben ook een stuk in het donker gereden, en ik vond dat ook best spannend hoor! Donker is inderdaad echt heel erg donker!

  • Reply
   Elise
   13/09/2016 at 20:16

   Oh wat grappig, jullie ook al. Ik vond het maar niets haha. Sliepen jullie ook daar?

 • Reply
  Yvonne
  14/09/2016 at 20:16

  Ik kan me voorstellen dat zo’n rit door het donker dan wel heel lang lijkt te duren. Gelukkig werd de spanning ruimschoots goedgemaakt door de magische zonsopkomst en het mooie landschap. Prachtige foto’s heb je gemaakt!

  • Reply
   Elise
   16/09/2016 at 20:16

   Dank je wel. Ja het duurde ook echt wel een paar uur, maar het voelde inderdaad nog langer haha

 • Reply
  Stéphanie
  18/09/2016 at 20:16

  Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt! Mij lijkt het juist heel gaaf om in het donker door dit park te rijden, maar een konijn doodrijden minder.. Zo zielig, maar inderdaad niets aan te doen. Grappig waarschuwingsbord, dat je richting het middaguur maar beter niet meer kunt wandelen.

  • Reply
   Elise
   20/09/2016 at 20:16

   Wat leuk! Dank je wel. Ik dacht eerlijk gezegd dat ik het ook wel leuker zou vinden dan ik het uiteindelijk vond. Ik ben gewoon een beetje een schijterd haha. Maar achteraf (lekker makkelijk) kan ik het iedereen aanraden hoor. Dus mocht je ooit nog eens die kant op gaan dan zou ik het zeker doen 😀

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.