Spanje

Cala Figuera

Uitzicht Cala Figuera tijdens wandeltocht

Verborgen plek

Mallorca kent vele plekken waar je ‘geweest moet zijn’. Cala Figuera is er daar ook zo een van.
Ik had een klein stukje gelezen op internet, maar begreep er niet goed uit waar het was.
Het was ‘ergens’ op de weg naar Cap de Formentor.

Zoektocht

Cap de Formentor was al een trekpleister op zich, dus een mooie aanleiding om deze twee bestemmingen te combineren. Met slechts één kleine foto van  Figuera op zak, probeerde ik bij iedere bocht in de gaten te houden of ik iets zag wat er op leek. Uiteindelijk sneller dan ik dacht, zag ik daar een houten bordje met Figuera erop.  Het leidde via een korte route naar een parkeerplaats.

Klimmen en klauteren

Aldaar, was het nog steeds niet helemaal duidelijk dat we op de juiste plek waren, tot we plots  een paar mensen uit wat bosjes zagen klimmen. Dàt moest het zijn! En ja er bleek een pad naar beneden te lopen. Geheel onvoorbereid begon ik aan de tocht op mijn slippers. Nee, niet bepaald een aanrader. Doe gewoon even goede schoenen aan en de slippers in je tas. Maar dat is het mooie als je niet van te voren weet waar je aan begint. Het was steil, glad en – voor vrouwen zonder conditie, zoals ik – best vermoeiend.
Terwijl manlief al vooruit liep, probeerde ik nog van een kleine rots af te springen. Dit lukte niet en al mopperend gaf ik hem daarvan de schuld (ja, zo ben ik).
Na een minuut of twintig naar beneden lopend, kwamen we aan bij een prachtig stukje Mallorca.

Uitzicht Cala Figuera

Het strand

Het was de tocht en gemopper zeker waard.
Cala Figuera is nog weinig toeristisch. Het is een klein strandje, met werkelijk een prachtig uitzicht. Zo eentje die je niet snel meer zal vergeten.
Helaas liggen er keien, wat het niet comfortabel maakt om ook daadwerkelijk even te liggen of het water in te gaan, maar toch is het een mooie gelegenheid voor een lange pauze.

Uitzicht vanaf het strand Cala Figuera

Kortom, als je op vakantie gaat naar Mallorca en je bezoekt de Cap de Formentor, sla dan echt even af bij het houten bordje ‘Figuera’.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Yvonne
  06/09/2016 at 20:16

  Wij gaan in oktober naar Mallorca en moet me nog compleet verdiepen in alles wat ik daar graag wil doen en zien. Dit is in ieder geval een mooi begin. Als je nog meer tips hebt: kom maar door! 🙂

 • Reply
  Elise
  06/09/2016 at 20:16

  Oh wat leuk! Mallorca heeft mij echt wel verrast. Prachtige natuur en veel te doen. Ik ga er zeker meer over posten binnenkort. Dus misschien heb je er (op tijd) nog wat aan. Ik kan je nu alvast aanraden te kijken naar Embassement de Georges Blau. Dat is wat minder bekend volgens mij, maar ik vond het echt prachtig.
  Veel plezier alvast in ieder geval

 • Reply
  Cap de Formentor - Inspi-red.nl
  25/09/2016 at 20:16

  […] schreef ik al een stukje over de route naar Cap de Formentor. De route waar je het prachtige Cala Figuera tegen komt. Maar ook de route van de lange haarspeldbochten en waar de kliffen tot zo’n 400 meter […]

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.