Amerika

Bryce Canyon

Bryce Canyon hoodoos

Bryce Canyon ligt, net als Zion National Park, in de staat Utah en is met zijn oranje-rood gekleurde rotsformaties een bijzonder park om te bezoeken. De bijzonder gevormde rotsen, ook wel ‘hoodoos’ genoemd, vormen zich door een wisselwerking tussen vriezen en dooien. Het water dat door kleine spleten in de rotsen stroomt, kan bevriezen. Wanneer dit gebeurt, zet het water zich uit en worden de scheuren groter. Dit proces herhaalt zich wanneer het gedooid heeft en het weer opnieuw gaat vriezen. De scheuren kunnen dan zo groot worden dat er stukken van de rotsen afbreken. De regen voert deze stukken rots weer mee.

Bryce Canyon kun je vanaf de noordkant betreden. Er rijden gratis shuttlebussen heen en weer, maar je kunt ook zelf met de auto door het park heen rijden. Alle uitzichtpunten zijn gewoon vanaf de kant te bezichtigen, maar je kunt er ook een aantal wandelingen maken.

Bryce Amphitheater

We hadden misschien niet de beste dag uitgekozen om naar Bryce Canyon te gaan. Omdat we die dag allebei zo vermoeid waren, konden we niet optimaal genieten van de schoonheid van het park. We besloten het om die reden dan ook te laten bij het eerste gedeelte, het Bryce Amphitheater. Dit stuk wordt ook wel aangeraden wanneer je niet lang de tijd hebt. Deze route geeft je een goed beeld van wat dit mooie park te bieden heeft.

Gelukkig hebben we genoeg foto’s gemaakt, want iedere keer dat ik ze terugkijk verbaas ik me over hoe mooi dit park is. Het park waar ruigte en kalmte in één zin genoemd kunnen worden. Waar kleuren als geel, roze, oranje en rood mooi samen komen. Her en der afgewisseld met wat bomen.

Bij het Bryce Amphitheater kun je een bezoek brengen aan Sunrise Point, Sunset Point, Inspiration Point en Bryce Point. Dat levert mooie plaatjes op als deze.

Uitzicht Bryce Canyon donkere lucht deel 2 Amphiteater Bryce Canyon Bryce Canyon uitzicht 2 Bryce Canyon uitzicht 1 Groene boom tegen oranje Rotsformatie Bryce Canyon Uitzicht Bryce Canyon Berg in Bryce CanyonUitzicht Bryce Canyon donkere lucht

Wat vonden jullie van Bryce Canyon?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    ivonne
    02/09/2017 at 20:16

    Ik vond het geweldig! Wij sliepen ook een nacht in het park en wandelden beneden tussen de hoodoos. A different world!

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.