Duitsland

Aken in foto’s

Kerstmarkt in Aken

Aken ligt op nog geen tien kilometer van de Nederlandse grens en is dus goed aan te rijden voor wie een leuke bestemming zoekt voor een dagje uit. Aken is een gemoedelijke stad, waarbij je het gevoel krijgt dat de tijd hier even stil heeft gestaan. Van oude straten en gebouwen tot kneuterige winkels, zoals alleen Duitsland ze kent. Aken staat misschien wel het bekendst om zijn Dom, maar heeft ook een prachtig stadhuis. Ook kun je hier goed shoppen of een terrasje pakken.
Zelf bezocht ik Aken eind november. Dit was het eerste weekend dat er kerstmarkt stond. En in Duitsland weten ze maar al te goed hoe ze een kerstsfeer moeten creëren. Door het centrum heen vind je talloze kraampjes gevuld met mooie kerstspullen, glühwein en lekker eten. Niet eerder was ik zo vroeg in het jaar al helemaal in de kerstsfeer. Kijk je mee?

Stadhuis Aken met kerstmarkt Ingang van het stadhuis Aken Kerstwinkel Aken Kerstmarkt en de Dom van Aken Ramen van de Dom in Aken Plein in Aken Weerspiegeling gebouw Aken punt van gebouw

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Narelle | wegvanhetnoorden.nl
  19/12/2016 at 20:16

  Aken is klein, maar fijn! Leuk voor een dagje uit 🙂

  • Reply
   Elise
   19/12/2016 at 20:16

   Ja zeker, en een leuke plek voor een kerstmarkt 🙂

 • Reply
  Rowan
  19/12/2016 at 20:16

  Wat een leuke tip! Aken ga ik zeker eens bezoeken, heerlijk voor een dagje weg! Mooie foto’s ook!

  • Reply
   Elise
   23/12/2016 at 20:16

   Ja zeker doen hoor. Het is een leuke stad.

 • Reply
  Ilona
  19/12/2016 at 20:16

  Prachtige foto’s Elise 🙂 Weer een nieuwe mooie stad om op mijn wensenlijstje te zetten. En ook lekker dichtbij! Kan je deze stad ook in een dag zien of heb je echt een weekendje nodig?

  • Reply
   Elise
   24/12/2016 at 20:16

   Dank je wel 🙂 Het is geen hele grote stad, dus de stad is prima in één dag te bezoeken. Zelf bezocht ik Aken terwijl in ik Limburg een weekendje weg was. Een leuke combi.

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.